Märkälevy - Wetplate

Valokuvia ajasta ikuisuuteen

Valokuvauksen historia on aina kiehtonut minua, sekä oman ammattikuntani juuret ja perinteet. On aivan mahtavaa kun pääsee oivaltamaan mistä kaikki onkaan lähtöisin ja mikä onkaan ehtinyt muuttumaan valokuvan nuoren historian aikana. Valokuva on alusta alkaen ollut läsnä elämän kaikissa vaiheissa syntymästä kuolemaan ja joissakin tapauksissa jopa vielä kuoleman jälkeenkin. Valokuvien maailmassa fantasia ja todellisuus sekoittuvat ja näemme vain valokuvaajan rajaaman todellisuuden. Valokuvien avulla voimme nähdä välähdyksiä menneistä hetkistä ja samalla tavalla jättää oman pienen katoavaisen jälkemme ajan virtaan. Toisinaan voimme myös kuvien kautta pohtia tulevaisuutta ja siirtää mielikuvituksemme ja odotuksemme näkyvään muotoon. 

Märkälevy-kollodion on valokuvaustekniikkana aina kiehtonut visuaalisen ilmeensä ja fyysisyytensä takia. Kiehtovaa on myös ajatus valokuvasta, jota ei pysty suoranaisesti toisintamaan ja jokainen yksittäinen kuva ja hetki on uniikki käsityötaidon tulos. Kuvan ottaminen on myös monin verroin hitaampaa, joten yhden kuvan eteen nähty vaiva ja omistautuminen myös tuovat jännittävää juhlallisuutta kuvaustilanteeseen jollaista muilla kuvaustekniikoilla on hankalaa, ellei jopa mahdotonta saavuttaa.

Jokainen yksittäinen kuva tehdään kerralla alusta loppuun ja käsityötaito korostuu kemioiden levityksessä. Jokainen pienikin sattuma ja liikahdus jättää jälkensä levyn pintaan luoden orgaanisen, uniikin ja taianomaisen jäljen. Valokuvissa esiintyvät hahmot katsovat meitä kuin kaukaa syvyyksistä, vuosisatojen takaa.


Kuvaushinnasto

I.

Näköisyytenne taltioituu
~20x25cm kokoiselle alumiinilevylle.

Kuvasta toimitetaan myös skannattu printtilaatuinen kuvatiedosto.

Lisäkuvat 50€/kpl


220€

II.

Näköisyytenne taltioituu
~13x18cm kokoiselle alumiinilevylle.

Kuvasta toimitetaan myös skannattu printtilaatuinen kuvatiedosto.

Lisäkuvat 40€/kpl


180€

III.

Näköisyytenne taltioituu
~10x12cm kokoiselle alumiinilevylle.

Kuvasta toimitetaan myös skannattu printtilaatuinen kuvatiedosto.

Lisäkuvat 30€/kpl


150€


Kuvakoot


Oheisen kaavion avulla voit helposti vertailla kuvakokoja. Voit halutessasi otattaa samalla kertaa myös useampia erikokoisia kuvia. Kuvauksen hinta menee isoimman kuvakoon mukaan ja lisäkuvat hinnoitellaan oman kokonsa mukaan.

Huomioita kuviin valmistautumiseen liittyen

Kuva taltioituu levylle peilikuvana, joten on hyvä välttää vaatteissa luettavia tekstejä tai logoja.

Kuvaustekniikka toistaa värien sävyt myös eri tavalla kuin olemme digitaalisissa värivalokuvissa tai filmille kuvatuissa mustavakoisissa valokuvissa tottuneet. Ota tämä huomioon, kun mietit mitä laitat päällesi kuvauksiin.

Märkälevylle kuvattu värikortti.

Kuva on käännetty peilikuvaksi, jotta vertaaminen märkälevyyn on helpompaa.

Kuvaan märkälevykuvia ajanvarauksella.


Varaathan kuvaustilanteeseen reilusti aikaa (n.1-2h). Saat kuvan halutessasi vähintään skannattuna heti mukaasi ja

voimme samalla sopia valmiin kuvan noutamisesta myöhemmin. Kuvan ottamisen jälkeen se tulee vielä pinnoittaa kestävyyden takaamiseksi ja tämä prosessi vaatii pidemmän (1 vrk) kuivumisajan.


Voimme samalla kuvauskerralla ottaa myös toisen kuvan mikäli silmät räpsähtävät kiinni tmv. Voit jälkikäteen valita kuvista mieluisimman tai ostaa myös lisäkuvan niin halutessasi.


Sattumat ja yllätykset kuuluvat kuvaustekniikan luonteeseen, joten saavu studiolle seikkailumielellä.

HUOM!

Kuvaustekniikasta johtuen on suotavaa, että kuvattava kykenee olemaan paikallaan noin minuutin ajan.


Studio ja ateljee

Vallilan taitelijatalo, Lemuntie 4D, Helsinki

perille pääset näppärästi ratikoilla sekä useilla busseilla.
Parkkipaikkoja on lähistöllä parhaiten iltapäivisin ja viikonloppuisin.
Esteettömyydestä:


Studiotilat eivät valitettavasti ole esteettömät. Studio sijaitsee toisessa kerroksessa, johon on noustava yhdet suorat portaat ja ylitettävä muutama kynnys. Apua saa tarvittaessa.