info

HEI, OLEN ALEKSI!


Olen ehtinyt elämäni aikana kiertämään auringon 35 kertaa ja tuolla matkalla kamera on ollut käpälässä jo hyvän tovin. Paremman otteen siitä kuitenkin sain päästessäni Pekka Halosen akatemiaan, josta valmistuinkin vuonna 2017 valokuvauslinjalta kuva-artesaaniksi. Valmistumiseni jälkeen tulin suoraan valituksi Helsingin taideyliopiston kuvataideakatemiaan tila- ja aikataiteiden osastolle, joten opintoni taiteen parissa eivät näe vielä loppua ja horisontissa häämöttää suuri tuntematon.


Ihmisenä olen lämmin ja rohkea, enkä pelkää lähteä seikkailuun. Rakastan scifi- sarjoja, villiinnyn uusista teknologisista saavutuksista ja samalla haikailen aikoja joina valokuvaajat olivat käsityöläisiä ja kulkivat hevoskärryillä kylästä toiseen. Luonto näyttelee suurta osaa elämässäni sekä kuvissani, sillä olenhan myös erä- ja luonto-oppaan koulutuksen käynyt. Voin siis hyvin viedä sinut niin isompiin kuin pienempiinkin kuvausseikkailuihin vaikka läheiseen puistoon tai syvälle metsän siimekseen!


Yleisimpiä kysymyksiä kuvauksiin liittyen.

Tapaammeko ennen kuvaamista?

Kaikkiin kuvauksiini sisältyy valinnainen tapaaminen kuvaajan kanssa ennen kuvauksia. Voimme suunnitella aikatauluja ja käydä lävitse ideoita tulevien kuvausten suhteen. Voimme tavata kasvotusten kahvittelun merkeissä, tutustua kuvauspaikkaan tai suorittaa palaverin sähköpostin, Skypen tai puhelimen välityksellä.

Miten pian saan kuvani?

Hääkuvien toimitusaika on keskimäärin 2-4 viikkoa kuvauspäivästä laskien. Muoto- ja pariskuntakuvien toimitusaika riippuu toimitettavien kuvien määrästä, mutta yleensä toimitusaika on viikosta kahteen. Nopeammasta toimituksesta voimme sopia tapauskohtaisesti.

Miten valitset ja käsittelet toimitettavat kuvat häistämme?

Koostan otetuista kuvista gallerian päivästänne valitsemalla kaikista onnistuneimmat ja kokonaisuuden kannalta oleellisimmat kuvat. En halua rajata saamiesi kuvien määrää, joten siksi olen ilmoittanut kuvauspakettien yhteydessä vain toimitettavien kuvien vähimmäismäärän. Kaikki kuvat peruskäsitellään yksilöllisesti sävyjen ja rajauksen suhteen upeimman lopputuloksen saavuttamiseksi. Otan käsittelyssä huomioon myös mahdolliset toiveenne.

Millaiset ovat kuvien käyttöoikeudet?

Voit käyttää kuvia vapaasti yksityisessä käytössä mihin ikinä tahdotkaan. Voit vapaasti teettää kuvistasi paperisia versioita tai jakaa niitä somessa niin halutessasi. Varaan oikeuden käyttää ottamiani kuvia oman osaamiseni esittelyyn ja markkinointiin eri medioissa sekä mahdollisiin kuvakilpailuihin osallistumiseen.

Miten ja missä muodossa kuvat toimitetaan?

Toimitan valmiit kuvat salasanalla suojatun nettigallerian kautta tulostuslaatuisina jpg-kuvatiedostoina sekä somea ja web-käyttöä ajatellen kevyempinä jpg-tiedostoina.

Miten varaan kuvaukseni?

Voit ottaa yhteyttä sivujen yhteystiedot-osiossa löytyvän lomakkeen tai sähköpostin välityksellä. Kerro viestissä milloin ja missä häitänne vietetään, sekä minkä kokoisesta kuvauspaketista olisit kiinnostunut. Lähetän tämän perusteella sopimuksen hääkuvauksesta tarkastettavaksenne sekä laskun varausmaksun maksamista varten. Varausmaksun suuruus on 200€ ja se vähennetään lopullisesta laskusta joka toimitetaan valmiiden kuvien toimituksen yhteydessä. Maksamalla varausmaksun hyväksytte kuvaussopimksen ehdot ja varaatte kyseisen päivän itsellenne. Varausmaksua ei palauteta mikäli perut kuvausesi.

Ajan muoto-, pariskunta- tai perhekuvaukseen saat varattua yhteydenottolomakkeen tai sähköpostin välityksellä.
Maksu kuvauksista suoritetaan etukäteen laskulla ja kuvaussopimuksen saat allekirjoitettavaksi myös sähköpostin välityksellä.

Miten maksan kuvaukseni?

Hääkuvaussopimuksen solmimisen yhteydessä lähetän laskun varausmaksun maksamista varten. Varausmaksulla varaatte sopimamme päivän kuvauksianne varten. Varausmaksu vähennetään lopullisesta laskusta jonka toimitan valmiiden kuvien toimituksen yhteydessä. Laskulla on 14pv maksuaikaa toimituksesta laskien. Halutessanne voitte suorittaa maksun kokonaisuudessaan myös etukäteen. Varausmaksua ei palauteta mikäli perut kuvauksesi.

Mitä jos kuvaajan kamera hajoaa?

Ei syytä huoleen! Kuvaan häitä aina kahden kamerarungon voimin, joten epätodennäköisen laiterikon sattuessa on toinen kamera heti saatavilla. Varmuuskopioin ottamani kuvat automaattisesti myös useammalle kortille mahdollisten riskien minimoimiseksi. Varautuminen ja valmistautuminen ovat olennainen osa onnistuneita kuvia.

Miten kuvaaja saapuu kuvauspaikalle?

Suosin liikkumisessani lähtökohtaisesti julkisia kulkuvälineitä, mutta kaikki kyydit ovat sovittavissa tapauskohtaisesti. Käytössäni on myös tarvittaessa auto mikäli kuvauspaikka sijaitsee julkisten saavuttamattomissa. Etäisyys ei ole este kuvauksille!